Punjeni mini paradajz


Jako jednostavno za napraviti a tako fino i dekorativno... i zgodno za mezze...


Potrebno je:

500 g mini paradajza
oko 250 g feta sira
oko 50 g crnih maslina
3+2 šalot luka
kora limuna
malo suvog origana
malo morske soli
malo bibera
malo maslinovog ulja


Način pripreme:
Paradajzu sam odsekla vrh, izdubila i malo zasekla dno (da može da "stoji"), pa okrenula da se ocedi i napravila punjenje.
Za punjenje sam izgnječila sir, dodala malo maslinovog ulja, soli, bibera, origana i sitno seckana 3 šalot luka.


Ovom smesom sam punila mini paradajz a od gore stavljala još po kolutić luka, kolut masline i sve posula sa malo suvog peršun lista.


Ovaj, moj, recept objavljen je u decembarskom broju magazina MEZZE na str. 20-21.

4 comments:

Taci said...

kako su slatki ovako maleni ...
punjenje fino i jednostavno, dobitna kombinacija ukusa.

Ingrid Perisa said...

Odlično i efektno za neku platu

Maleni Miš said...

Volim punjen paradajz, ali priznajem da mi ludoj ne pade na pamet ova divna varijanta malog punjenog :) Isprobavam svakako prvom prilikom!
Ostalo mi je nejasno gde je završio limun, tj.kora limuna?

Ja u kuhinji... said...

Malo kore limuna ide u sir... tj. fil za punjenje ;)

Post a Comment