Potrebno je:
100 g rukole
500 g lignji
250 g kozica
200 g mini paradajza
100 g crnih maslina
sok jednog limuna
1 kašika kapra
2-3 čena belog luka
pola veze peršun lista
maslinovo ulje
morska so
Način pripreme:
Lignje sam kratko propržila na malo maslinovog ulja a onda ih izvadila pa na istom ulju prodinstala kozice uz dodatak belog luka.
Rukolu sam oprala i začinila solju, maslinovim uljem i limunovim sokom a onda od gore poređala lignje sečene na kolutove, kozice, mini paradajz, masline, kapar... i sve od gore prelila umakom od maslinovog ulja, protišnjenog belog luka, sitno seckanog peršuna, limunovog soka i malo morske soli.
Deo lignji sam ostavila cele i napinila ih delom kozicama po ideji od DaSilve i bio je to jedan lagan i jako fin ručak...
8 comments:
Sve po mojoj mjeri! Ideja da dijelom za salatu puniš lignje odlična je. Baš fino.
Jako dobro izgleda, puno boja a i vitamina...
Fešta od lignji:)) Odlično!
Predobro !! I salata i punjene lignje će nadam se uskoro i na moj stol ! :-) I sve tako dobro i lijepo izgleda.
Ova salata sadrži apsolutno sve moje omiljene namirnice. Obožavam kombinaciju rige i plodovo mora tako da je ovo zbilja pun pogodak. :)
Odlicna salatica!
Odlicna salatica!
Volim ovakve salate koje predstavljaju cjelokupan obrok...Idealno za ljetne vrucine (koje dolaze na 'mom' kontinentu).
Post a Comment