Vege "pizza"




Potrebno je:

za testo:

300 g brašna
oko 120 ml tople vode
20 ml maslinovog ulja
malo soli
pola pakovanja suvog kvasca



umesto paradajz umaka:
200 g crnih maslina
1 kašika kapra
1 čen belog luka
malo maslinovog ulja


nadev:
1 manji cvet brokolija
300 g bukovača
1 veza mladog luka koji je krenuo da pravi glavice
200-300 g mini paradajza
još malo maslinovog ulja


Način pripreme:
U činiju za mešanje stavila sam brašno, so i kvasac... promešala pa dodala malo maslinovog ulja a onda i tople vode koliko treba da se dobije fino srednje mekano testo. Ostavila sam ga da naraste a onda ga istresla na dasku za mešanje, blago podelila na četiri dela i bez mesenja prstima fino rastanjila u okrugle pizze...


Masline, kapar i čen belog luka sam stavila u električnu seckalicu i sitno iseckala u pastu, dodala još malo maslinovog ulja i ovim namazala sva testa...


Od gore sam onda ređala bukovače, mladi luk, brokoli (kuvan par minuta) i mini paradajz pa stavila u rernu na 200 stepeni na pola sata tj. dok testo po ivicama nije fino porumenelo.


Izvadila sam pizze iz rerne, još malo ih polila maslinovim uljem i servirala...

9 comments:

jelena said...

u ovoj kuhinji se peku sjajne gurmanske pice...samo jos picerija da se otvori....volim varijacije na temu pice... odlicno!

Josipa said...

oduševljevaju me tvoji vege recepti! ovo izgleda jako dobro :) obožavam bukovače i brokulu :)

maxivida said...

Pravim sličnu vegansku picu bez sira, takođe je veoma ukusna, mada nema onaj ukus pice koji je svima poznat... Hvala na receptu, isprobaću ga.

melrose said...

I ja cesto pravim pizze bez sira, ali ova tvoja je super kako su joj se pravilno napuhali rubova (meni to samo tu i tamo uspjeva:))!

Jovana said...

Odlična pica samo bih ja izostavila brokoli jer ga nikako ne volim! :-D Veliki pozdrav

Federica said...

wow splendida questa pizza!!!!chissà che buona!complimenti!!ciao!

Ebba said...

Pizza je fenomenalna.. samo ja bi ipak dodala puno rajčice jer ne mogu jest pizzu ako nema sosa od rajčice :D.. ali to je samo stvar ukusa, tako da vjerujem da je odlična i lagana sa ovakvim odabirom povrća.. :)

Surac said...

Sta dobro izgleda,super..Pozdrav.

Aleksandra1234 said...

prelepo, i ja obožavam ovu vrstu pice :)

Post a Comment