Pileći file sa semenkama

Još jedan u nizu laganih jela...



Potrebno je:
(za 2 osobe)


1 veći pileći file
1 jaje
malo brašna
par kašika semenki suncokreta
par kašika semenki bundeve (golice)



za marinadu:

malo maslinovog ulja
2 čena belog luka
malo soka limuna
malo korice limuna
morska so, biber



Način pripreme:
Marinadu sam napravila tako što sam protišnjen beli luk pomešala sa svim ostalim sastojcima.
Meso sam odvojila od koske, presekla svaku šniclu po dužini na pola i stavila u marinadu na sat vremena a može i preko noći.


Nešto više od pola količine semenki izmrvila sam u električnoj seckalici a deo ostavila ceo.
Meso sad valjala u brašno-jaja-semenkice…stavila na papir za pečenje pa u rernu na 220 stepeni oko 20-30 minuta.


Služila sam sa pečenim kapicama šampinjona u koje sam stavila malo putera i posle peršuna a vi možete po svojoj želji i volji…
Isprobali su Mylkee, Nale, Sandrine, Monchi, Sanja...

5 comments:

jelena said...

dopada mi se manjak kalorija koji nedostaje zbog pecenja u rerni i visak semenki. Odlicna i dekorativna ideja!

Ebba said...

Ovo ti je zaista savršeno.. zdrave masnoće iz sjemenki i samo pečenje u pećnici, kako kaže Jelena, izvrsno.. :)

Surac said...

Pa ovo je specijalitet,sto dobro izgleda,nisam saglasan sa Jelenom,bez srdbe ali u rerni ne se gubu kalorije u roku od dvadeset minuta,koliko si pekla jer si stavila u jaje a jaje na toplinu se stegne i ne dozvoljava isparivanje mesa,to je moje misljene.Vrlo dobro si postupila, izaslo je super 100% kalorija...Pozdrav.

mignonne said...

Volim tvoje lagane receptice, a kako se piletina cesto nadje na nasem stolu ovo je odlicna ideja da se nekad napravi na malo drugaciji nacin.;)))

Andrea said...

Mmm jako mi se sviđa ova kombinacija. Pileća prsa volim i sama ali u kombinaciji sa sjemenkama postaju prava delikatesa. :)

Post a Comment