Kuvarijacije - Brankih kruh

Ovog puta u kuvarijacijama (koje je osmislila mamajac) pravimo Brankih kruh ...


Recept sam isprobala više puta i napredujem... napredujem... Mislim da je osim narastanja više puta jako bitna i gustina testa koju ne potrefim baš uvek ali hleb u svakom slučaju ispadne jako ukusan... Moj problem je i mešanje... Nekako je testo mekano da bi se rukama radilo a nemam odgovarajući mikser jer ja kada stavim nastavke za testo na ovaj običan testo krene da mi guta mikser i ja poludim... tako da mesim varjačom koliko mogu ali mislim da bi bilo prilično finije da, kao Branka, uključim dobar mikser i da on sve odradi umesto mene...
Bilo kako bilo testo koje više puta lagano raste mi je super i koristim ga kako za hleb tako i za pizzu... Ma sve u svemu recept je SUPER a meni treba još malo prakse da rupice još više narastu :))



Ostale radove možete videti ovde...

17 comments:

Vera said...

Super izgleda,ja sam radila sa spiralnim nastavcima.Nisam imala veliku količinu,jer sam pravila od 250g brašna.Ali bilo bi mnogo lakše kada bi imala naj extra jak mikser.

branka said...

Maslinka,i uz svu muku pravljenja kruh ti savrseno izgleda,
bas mekano i rupicasto ;))
Naravno, sa mikserom bi bilo puno lakse, al draga moja kako god radis, rezultat ti je odlican ;))

Minja said...

Ne znam koliko treba da bude rupičast,ali tvoj hleb savršeno izgleda i sigurna sam da ne zaostaje mnogo za originalom.

Andrea said...

Odlično, odlično ti je ispao kruh. Mislim da upravo ovako mora izgledati. :)
I ja sam ga radila dva puta do sada ali iz čiste lijenosti ga nisam fotkala. :)

snjezana said...

maslinka, kruh ti izgleda super, bas onako kako treba.:)

cosmo2503 said...

Draga Maslinka, kruh je perfektan. Jedva sam čekala da objaviš svoj post jer je poznato da sve što radiš radiš potpuno posvećena receptu, detaljno i savršeno.
Iz mog iskustva, vjeruj mi, što je veća hidratacija tijesta miješanje je duže i teže, ali kruh ljepši. što je duže narastanje tijesta (a posebno ono odloženo o kojem sam pisala) kruh je ukusniji.
Nije ga lako oblikovati jer je tijesto tako mekano, što si i sama primjetila i to je ono na šta sam mislila kada sam rekla da sve što sam znala o elastičnom i glatkom ne vrijedi kod ovakvog kruha.
Čestitke, uspio ti je 100% i izgleda fantastično.

mamajac said...

I ja mislim da ti je ispao savrseno, to je ta tekstura, nista vise ne menjaj! :)

Da, testo mora da je meko, i ja obicno takvo testo mesim varjacom, sad sam prvi put radila mikserom. Jeste da mu je malo tesko, ali nisam ga mucila duze od 10 minuta, toliko mi se ucinilo da moze da podnese.

Pozdravi!

Anonymous said...

Draga Maslinka!
Svaka čast, kruh Vam je ispao odličan, za vikend sam ga i ja radila po ovom receptu, super mi je ispao,ali ja preferiram domaći kruh sa bloga "damijenestoslatko"(radi više vrsta brašna koje se mješaju),probajte ga i Vi....
Što se mješenja tiče,nema problema radi miksera,ja to junački sa kuhačom mlatim, da vidite rupice....Lijepi pozdrav i puno uspjeha od Alme iz Rijeke.

Monika said...

draga moja, kruh ti je savršen! :)

MASATERA said...

Koje krasne rupice !!!!
Ja sam ga isto radila običnim mikserom i nastavcima za tijesto, malo je zeznuto, vjerujem da će mi idući put ispasti još bolji :)

Snježa said...

Izvrsno! Što u mene nije tako ispao, hm, hm,...
Ja sam ga također radila i nije mi ni izbliza kao ovaj. Ukusan je bio to moram priznati samo nije bilo ovakvih rupica. Doduše moj muž je i rekao da je zadovoljan i kojeg će mi vraga velike rupice!

Josipa said...

izgleda jako lijepo, a za oku sam sigurna da je fenomenalan... meni isto još treba malo vježbe, ali stići ćemo mi do konačnog cilja brzo :)

Sweet Corner said...

ja mislim da tvoj kruh izgleda bas onako kako treba izgledati-savrseno!

Sanela Mallory said...

Kruh stvarno odlično izgleda, sigurno je ukusan!

Dajana said...

Kad kruh ovako dobro izgleda, trud nije uzalud.
Prekrasno.

Federica said...

complimenti per questo splendido pane!
ciao!

Ljilja said...

Prekrasan ti je hleb. I ja sam ga danas mesila, kao dusa je, samo mi nisu tako velike rupice ovog puta.
Jako si ga lepo napravila.

Post a Comment