Rolnice od patlidžana sa pečurkama

Prvo sam mislila da u jedan post stavim i svoje starije varijacije na temu rolnica od patlidžana ali ipak sam odlučila da prvo stavim najnoviju a onda u nekom od narednih postova i one starije :)




Potrebno je:

1 veliki patlidžan
100 g šunke
100 g ementalera



za fil:
1 veza mladog belog luka
1 veza mladog crnog luka
300 g pečuraka
pola manjeg korena celera
malo maslinovog ulja
so, biber
tabasco sos



za preliv:
2 jaja
150 ml mleka
100 g ementalera
so



Način pripreme:

Patlidžan sam dobro oprala i po dužini isekla na tanke listove, nasolila i ostavila da pusti sok.
U međuvremenu sam pravila fil tako što sam na malo maslinovog ulja prodinstala sitno seckan mladi beli luk, malo kasnije dodala na kolutiće sečen mladi crni luk a još malo kasnije pečurke seckane na listiće. Sve zajedno sam dinstala dok povrće nije pustilo sok a zatim sok ispario. Posolila sam, pobiberila i krenula da sipam tabasco kao da je kečap... dok sam se ja osvestila već je bilo kasno tako da fil onda nisam ni probala da vidim da li je slan ili ne znajući da će ljutinu kasnije ublažiti sir i sve ono ostalo...
Patlidžan sam dobro obrisala i na suvo prepekla u grill tiganju.



Onda sam na svaki list patližana stavila list šunke a onda kašiku fila, prutić sira i rolala rolnice, ređala u podmazanu vatroslatnu posudu (dim. 18x30 cm) a zatim prelila mešavinom jaja, mleka i ostatka sira (rendanog).



Pekla sam na 200 stepeni oko 35 minuta s tim da sam posle 15-ak preklila papirom za pečenje...
Malo sam prohladila a onda servirala sa paradajzom i po kojoj maslinom sa bademima...



Recept je isprobala Lana- (1 i 2)...

13 comments:

Nina said...

ovakve roladice su mi uvijek simpatične, a u posljednje vrijeme i ja svašta zamatam u svašta :)

jubistacha said...

Volim patlidzan,a ni ostali sastojci nisu losi :) Sve zajedno izgleda fantasticno!

Nada said...

Jako dobro..čini se pikantno,što obožavam,super sastojci..

Sweet Corner said...

predivno, svu hranu ucinis tako izazovnom!

Vali said...

Prekrasno izgleda! Patlidžane obožavam!

Marija said...

Obozavam patlidzan! Pa jos grilovan! Sa sunkicom i sirom.. mmmm!

Maja said...

Izgledaju predobro!! Veeeliki sam obožavatelj patlidžana i gljiva!!
Draga, pošalji mi na mail adresu da ti pošaljem nagradicu za igru Ajme koliko nas je!
pusa

nlo said...

lagano i fino:)

Maja Babić said...

Prelepo, volim tvoje kombinacije.

I jako ti zavidim na grill tiganju, ja sam jedan olako prokockala a sad mi je krivo. Gde si pazarila svoj, i kakvi su ti utisci generalno?

Pozdravi!

Monika said...

sjećam se ovog recepta...to je bilo prvo jelo koje sam probala na coolinariki i zaljubila se u tvoju kuhinju :))) fenomenalno!

JA U KUHINJI... said...

mamajac: tiganj sam dobila od Deda Mraza tako da ne znam gde i po kojoj ceni je kupljen ali znam da sam ga dugo zelela i imala u planu kupiti i jako sam zadovoljna... meso peceno tu bas ima onaj neki smek... ne znam kako ali super je...

SweetSensation: recept koji pominjes je jedna starija verzija i sledice u sledecem postu... i da bas kada sam sad pripremala taj post videla sam da je to prvo sto si uopste pravila na coolki :)

Hvala svima :)

Andrea said...

Prekrasno, baš po mom ukusu, isprobati ću ovo čim počne sezona patlidžana, a mislim da bi bilo jako fino i s tikvicama. Što ti misliš?
Inače mislim da mi je grill tava jedan od najboljih uloga u kuhinji uopće, samo je jako naporno prati. :)

JA U KUHINJI... said...

Andrea naravno da mogu i tikvice...:)

Post a Comment