tag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post6847934315096705301..comments2024-01-30T13:47:15.944+01:00Comments on JA U KUHINJI...: PPP - prebranac, podvarak i projaJA U KUHINJI...http://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-66954057419789127362014-03-25T22:17:27.596+01:002014-03-25T22:17:27.596+01:00Ime Hrane: Pa sad ne znam da ti objasnim da li se ...Ime Hrane: Pa sad ne znam da ti objasnim da li se samo oseti miris ili i ukus ;) ali najbolje je da probaš pa da vidiš da li ti se dopada... možeš par suvih šljiva staviti u neki delić posude kad praviš podvarak pa probati...JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-28364046848996882542014-03-25T21:34:45.522+01:002014-03-25T21:34:45.522+01:00Jako mi se dopada ovaj posni podvarak! Nisam nikad...Jako mi se dopada ovaj posni podvarak! Nisam nikada dodavala suve šljive u slana jela, nekako ne volim da mešam slatke i slane, voćne i povrćne ukuse, u većini slučajeva ja sam za čistu klasiku. Takva sam :) Međutim, ove šljive su mi baš zanimljive zbog mirisa dima. Da li se oseti ukus suve šljive u podvarku ili samo miris dima?Ime Hranehttps://www.blogger.com/profile/10427503968386726550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-46791508580121035772012-03-20T10:54:38.917+01:002012-03-20T10:54:38.917+01:00Podvarak obožavam ali drugačije ga spremam, a opet...Podvarak obožavam ali drugačije ga spremam, a opet slično. SpremiZato je meni sasvim ok postavljati recepte i za ta "obična" jela. To nam je svima najbliskije, a recimo nikad se ne bi setili da napravimo neku malu promenu, dok ne vidimo ili ne probamo kod nekoga. Moj podvarak čeka bar mesec i kusur dana da ga sredim i objavim, po svoj prilici biće u sledećoj sezoni kiselog kupusa :))))<br />Proja i meni ide savršeno uz bilo koje jelo od kiselog kupusa, i to baš ta tanka, sa puno korice i minimalno sredine. <br />A prebranac iako obožavam, nisam nikad pravila klasičan. Neku varijaciju jesam, sa paradajzićima, ali moram i onaj naš sa tonom luka...<br />Fotke prelepe!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-47696031899524166142012-03-20T08:03:32.767+01:002012-03-20T08:03:32.767+01:00Prebranac sam spremala samo jednom i nije mi baš n...Prebranac sam spremala samo jednom i nije mi baš najbolje uspeo....<br />A glinene posude su nezamenljive za pripremu takvih jela! Sarma u zemljanom loncu je savršenstvo :)<br />Odličan trojac!Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-44267594377259651752012-03-17T23:37:03.035+01:002012-03-17T23:37:03.035+01:00Olja, imas nagradicu kod mene.. :)Olja, imas nagradicu kod mene.. :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-10775692733721851872012-03-17T22:22:00.294+01:002012-03-17T22:22:00.294+01:00Sviđa mi se ovaj PPP trio. Prebranac me posebno ma...Sviđa mi se ovaj PPP trio. Prebranac me posebno mami da ga čim prije probam. Suhe šljive i ja volim staviti u slana jela i baš su odličan dodatak okusu, posebno su mi drage u mesu divljači. Sinkić je odličan, on je već pravi majstor za dobru hranu, bravo !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-35120523176891441762012-03-16T22:26:22.280+01:002012-03-16T22:26:22.280+01:00Podvarak spada u moja omiljena jela. Čak mogu da g...Podvarak spada u moja omiljena jela. Čak mogu da ga jedem za sva tri obroka, sem užine. :) Još kad se tome doda i prava seljačka proja, mmmmmmm :)Dragana Pušica - Moje Grne bloghttps://www.blogger.com/profile/11096956227661656421noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-22978715235283234362012-03-16T22:15:41.882+01:002012-03-16T22:15:41.882+01:00Volim suve sljive u slanim jelima, ali retko se se...Volim suve sljive u slanim jelima, ali retko se setim da ih stavim. :( Prebranac bas, ali bas obozavamo, a podvarak nikako ne volimo... I ja i dragi ne podnosimo kupus, ali potrudicu se da ga zavolimo... :)<br />Predivne fotke!Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-45772911791629526872012-03-16T12:49:54.343+01:002012-03-16T12:49:54.343+01:00Ni podvarak ni prebranac nisam nikad probala. Baš ...Ni podvarak ni prebranac nisam nikad probala. Baš su prava zimska jela, a posebno mi se sviđa dodatak suhih šljiva. A proju ću već ovaj vikend nadam se isprobati. Baš mi se sviđa!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-42835895628483275502012-03-15T23:08:22.351+01:002012-03-15T23:08:22.351+01:00Sve ti izgleda FANTASTIČNO! Udavila bih se u tome....Sve ti izgleda FANTASTIČNO! Udavila bih se u tome.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-18308328015244909802012-03-15T20:06:41.174+01:002012-03-15T20:06:41.174+01:00Kako dobro izgleda! Uvijek sam za tradicionalna je...Kako dobro izgleda! Uvijek sam za tradicionalna jela. Posude su predivne kao i cijela prezentacija. Divno!Gordanahttp://kuhinjskeprice.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-35825160992072305962012-03-15T19:51:53.480+01:002012-03-15T19:51:53.480+01:00Draga, podržavam tvoju ideju sa tradicionalnim jel...Draga, podržavam tvoju ideju sa tradicionalnim jelima kojima dodaješ svoj touch! Ovo zaista izgleda fantastično :) Obožavam glinene posudice, imam samo jednu, nabavila sam ju na sajmu, bila je skupa, ali u njoj ovakve stvari, pa čak i riba ispadaju vrshunski, potpunog okusa!<br />Suhe šljive inače koristim sa mesom, nisam ih nikada probala dodavati u ovakvoj kombinaciji, svakako si me oduševila s ovim da ću baš probati :)Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-81266384494400185902012-03-15T17:08:19.089+01:002012-03-15T17:08:19.089+01:00Divan trojac. Ja suve sljive volim obmotane suvom ...Divan trojac. Ja suve sljive volim obmotane suvom slaninicom pa malo proprzene. Joj, ubijaš me. Sad cu ostatak dana da mislim na te bezobrazno kalorične šljive. :)Zokahttps://www.blogger.com/profile/09678559389123220141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-85319967278166117232012-03-15T13:14:55.328+01:002012-03-15T13:14:55.328+01:00Super izgleda. Zdjele su ti prekrasne.Super izgleda. Zdjele su ti prekrasne.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-82328307017336231242012-03-15T12:12:41.654+01:002012-03-15T12:12:41.654+01:00Takodje volim da dodam pirinac u kupus, ideja sa s...Takodje volim da dodam pirinac u kupus, ideja sa suvim sljivama je fenomenalna...a proja bez obzira sto je siromasna Je idealna uz ovako pikantna i jaca jela. Moja baka npr.skoro uz svako jelo umesto hleba jede palentu...sto je slicno....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02694280667025216410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-53962764796138230102012-03-15T11:58:00.142+01:002012-03-15T11:58:00.142+01:00Zaista jako fino izgleda! volim koristiti suhe šlj...Zaista jako fino izgleda! volim koristiti suhe šljive u sličnim jelima, a znam da je glinena posuda vrh, samo što još nisam nabavila. Sinkić je već postao pravi gurman :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-90227124934733845252012-03-15T11:47:15.987+01:002012-03-15T11:47:15.987+01:00Odlicni su ti recepti i svidja mi se dodatk suvih ...Odlicni su ti recepti i svidja mi se dodatk suvih sljiva. <br />Kada si postavila gibanicu, videh da si prokomentarisala za'obicna jela'. Svako obicno jelo moze biti u isto vreme vrhunsko i drago mi je sto si resila da ipak nesto napises i o tome. :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-60631805190510450772012-03-15T11:07:23.518+01:002012-03-15T11:07:23.518+01:00Ja se baš spremala ovih dana da napravim prebranac...Ja se baš spremala ovih dana da napravim prebranac, dok jos ima smisla zbog proleca koje na se nećka. Mi u kući uglavnom pravimo od crvenog pasulja, po navici koja je ostala od bake. Obožavam i taj od crvenog ali sam uvek žudela za prebrancem od belog pasulja pa sam ga uvek rado jela kod drugih :) Super ti izgledaju i podvarak i proja!Milin kuvarhttps://www.blogger.com/profile/11444473114253622220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-9269080908426307422012-03-15T10:59:53.759+01:002012-03-15T10:59:53.759+01:00I meni se sviđa stavljati suhe šljive u slana jela...I meni se sviđa stavljati suhe šljive u slana jela, npr. pašticadu ne mogu zamisliti bez suhih šljiva. Prebranac volimo i ja i djeca ali, mm ne! U njega grah mora biti "na kašiku" kako to on kaže! Podvarak nisam odavno pravila ali se sa sjetom sjetim maminog s domaćom kokom:)<br />Prekarsno, uživam u tvojim postovima i sličicama!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-91706583184389365952012-03-15T10:09:44.197+01:002012-03-15T10:09:44.197+01:00Zvuci fantastikus! Obavezno ću da probam jer i ja ...Zvuci fantastikus! Obavezno ću da probam jer i ja obožavam suve šljive u slanoj varijanti.<br />Fotke su divne!<br />Hvala na ideji!Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-83575274592253263092012-03-15T08:58:03.300+01:002012-03-15T08:58:03.300+01:00Naziv posta je odličan i bilo bi zanimljivo da si ...Naziv posta je odličan i bilo bi zanimljivo da si ostavila samo ppp. Prebranac je mljac!What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7174449176373702306.post-5315716734311341842012-03-15T08:39:12.172+01:002012-03-15T08:39:12.172+01:00Zna dete šta valja! Ja sve u rerni pravim u zemlja...Zna dete šta valja! Ja sve u rerni pravim u zemljanim sudovima - musake, đuveče, pilave - em je zdravije, em je ukus bolji, em se lepo servira. O prebrancu da ni ne pričam - njega razlijem u više manjih posuda (porcijašica), pa idu i u zamrzivač. <br />Mnogo ti je lep prebranac, sviđa mi se kako su se zrna očuvala. Nikada nisam probala sa suvim šljivama, ali ne znam da li bi to moj tinejdžer prihvatio - prilično konzervativan ukus ima....Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.com