FBI rukavice

Evo mene u fbi rukavicama posle jako dugo vremena (godinu dana tačnije)... Pod istragom je Mimi's Kingdom i to nisam smela propustiti nikako. Propustila sam da je lično upoznam :( iako sam imala poziv i jako mi je žao zbog toga, htela mi je pokloniti saksijicu začina a ja sam tada bila u "kućnom pritvoru" zbog ambrozije... Kasnije se nije stvorila prilika ali biće, biće... Nekako mi je i žao da je "cimam" jer znam koliko njeno srce uvek žuri kući... i moje bi da sam na njenom mestu tako da... Sačekaću sledeće okupljanje na Adi ili nešto slično kada će "srce biti na mestu"...
Bez obzira što je lično ne poznajem davno sam osetila da spada u one osobe čiju bliskost mogu osetiti bez obzira na "nepoznavanje"... 
Mimi sve što sam probala bilo je fenomenalno i ove "stvarčice" definitivno ulaze u svakodnevni jelovnik :))

Scones sa kockicama čokolade


Došao je trenutak da vam kažem gde su završile čoko-karamel korpice iz ovog posta... "Krase" stranice martovskog ELLE-a! Kao što ste možda već videli Marija, Ana i ja nalazimo se u ELLE magazinu u okviru rublike lifestyle... 

Gulaš plus


Ja frittatom u prošlom postu prizivala proleće a napolju pada sneg... Ajde onda sad gulašom da se uklopim u zimu pa možda napolju konačno ogreje sunce ;)
Zašto gulaš +, pa način pripreme je u stvari kao klasičan gulaš (koliko mesa toliko luka i krčkaj do besvesti) samo što sam pola sata pred kraj kuvanja dodala i malo kukuruza i šampinjona pa još sve zajedno kuvala.... Bilo kako bilo bitno je jelo što duže na što tišoj vatri krčkati i uživanje krajnjim rezultatom je zagarantovano.


Možete deo pripremiti i predhodnog dana, uveče stavite da se krčka a sledećeg dana samo završite jelo, biće još i bolje.
Ako imate lonac sa teškim dnom super a ako ne i svaka druga šerpa vršiće posao ;)

Frittata sa povrćem (video recepti)


Već danima napolju vlada sivilo, bez zraka sunca... ovom frittatom pokušavam da "dodam svetu malo boje" i da prizovem proleće da konačno stigne u naše krajeve.



Snimili smo i video i baš me interesuju vaši utisci pošto se meni lično sviđa ;)... nekako je šaren-veseo a to smo i hteli da postignemo. Uživajte!




Čoko-karamel mini tart


Za koju priliku su pravljene ove korpice i gde su završile pisaću vam krajem meseca a za sada vam mogu reći samo da su se svidele svima koji su ih probali ;)...


Svinjske rolnice sa brusnicom


Još jedna mesno voćna kombinacija... jako fina... možda za romantičnu večeru u dvoje ili sasvim običan ručak ;)

Punjena focaccia sa spelt brašnom


Pre par nedelja stigao mi je poklončić od Tanje sa bloga Tanja's Cooking Corner i jako me obradovao, samo što ja nikako da nađem vremena i posvetim mu punu pažnju... Draga moja Tanja veliko ti HVALA na predivnom poklonu... moraću zaista opet početi da zapisujem recepte na klasičan način ;) jer ima i to svoje draži.


Recept koji vam danas predstavljam je punjena focaccia pravljena od spelt brašna... Punjenje je po želji, ja sam imala šalot (luk), plavi sir i kulen pa sam to i stavila a bilo bi dobro da imate i malo rukole ili mini paradajza (da da malo svežine), a možete staviti i pečurke ili... ma po želji i ukusu...