"Divlja" čorba od karfiola (i sremuša)


Sezona je sremuša ("divljeg luka") i treba to iskoristiti samo što ja nikako da nađem vremena i posvetim mu se malo više... Ipak uspela sam napraviti ovu jako finu i okrepljujuću čorbicu koja je nama bila kompletan, lagan, obrok.


Više o svemu možete naći ovde... a sledeći izazov koji je jako zanimljiv za april ovde...
E a sad prelazim na čorbicu :)

Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 srednja glavica karfiola
300 g šampinjona
1 veliki praziluk
1 veza sremuša
malo morske soli
malo slatke (ili biljne) pavlake


Način pripreme:
Karfiol i pečerke sam isekla na krupije, prelila vodom, posolila i kuvala nekih 20-ak minuta tj. dok povrće nije omekšalo. Polovinu povrća sam izvadila na tanjir a ostatak stavila u blender, smiksala i vratila u šerpicu. Vratila sam onda i ono povrće, dodala praziluk seckan na krugove i sremuš krupno seckan te sve zajedno prokuvala još nekih 5-10 minuta.


Servirala sam uz crni hleb i po želji prelila sa malo pavlake a umesto nje (ako želite posu varijantu) može i malo limunovog soka i maslinovog ulja.


 

14 comments:

Cinnamon and Thyme said...

Prekrasna čorba i fotke! Zaista izgleda jako dobra!
I ja se potpuno slažem s tobom, nikakvo ne nađem vremena,da se mi posvetim...Nadam se da če se za vikend to promjeniti :).

What's for dessert? said...

Sviđa mi se i jelo i fotke. Nisam ništa radila s divljim lukom.

Gordana said...

Odlican recept, sremus koristim i ja ovih dana vrijedno. Predivne slike i prezentacija.

Opasna said...

Božanstvene fotografije, oduševile su me!

SENKA said...

Divlji luk, divlja i čorba, a fotke odlične.
Super ti je podloga od drveta, ja sinoć takvu dobila na poklon :))

anngelpie said...

...divan medvjeđi luk...obožavam ga...sad kad mu je sezona branja, stavljam ga u sve...tako divno začini jela...:)
...fotografije fantastične, kao i uvijek...
...lijep pozdrav....:)

Tamara said...

krasna juhica! ni ja nikako da se malo više posvetim srijemušu :)

Zoka said...

Divna čorba. Ja sremuš obožavam. Najčeće ga jedem u salati sa krompirom uz neko mesance. :)

Slađa said...

Čorbica je super,ja nikako da probam sremuš,a vidjela sam ga na pijaci.

Κάθαρσις said...

Divne su mi ovakve juhe i nikada dovoljno recepata. Odlična je!

Miki said...

Odusevljava me sto ti u mnogo toga stavljas pecurke koje jako volim. Eno, imam dve veze sremusa u frizideru... :) Ne mogu praviti ovu corbu jer nemam karfiol, ali smislicu nesto... :)

Zondra Art said...

Savršen post, a juha mi izgleda čarobno, bravo!

Lijep pozdrav.:)

Nevena said...

Kako ti uvek imaš divne fotke i recepte:)
Baš volim čorbice i ova mi zvuči baš intresting.

Knjiški Moljac said...

Svidja mi se kombinacija sastojaka, uvek gledam da malo oživim karfiol ali mi šampinjoni nisu pali na pamet, a sremuš svemu daje posebnu čar :)

Divne fotke...

Post a Comment