Ljuta krilca sa dipom od plavog sira



Deci je ovako sečeno krilce jako simpatično, kao mali batak i nekako jednostavnije za jelo od onog koje nije sečeno mada da se ubrljaju u svakom slučaju to je činjenica ali valjda i u tome ima malo draži :).





Potrebno je:
(za 2 osobe)

10 pilećih krilca

za marinadu:
5 kašika paradajz pirea
2 kašike worcestershire sauce-a
2 kašičice smeđeg šećera
1 kašičica mlevene ljute paprike
2 cm korena svežeg đumbira (sitno seckanog)
malo maslinovog ulja
malo bibera



za dip od plavog sira:
250 ml kisele pavlake sa 20%mm
100 g gorgonzole ili nekog sličnog sira
1 čen belog luka (zgnječen)
malo svežeg peršun lista



Način pripreme:
Krilca sam dobro oprala, i isekla na dva dela (onaj "kraj" odbacila a ostatak isekla na dva dela) pa prelila marinadom koju sam napravila tako što sam pomešala sve sastojke za marinadu. Ostavila sam ih preko noći u frižideru a vi ih možete držati u marinadi oko sat vremena.



Na pleh sam stavila papir za pečenje a onda rešetku na koju sam poređala krilca (i posolila ih). Stavila sam pleh u zagrejanu rernu na 220 stepeni, na program ventilator+grill i pekla nekih 30-ak minuta s tim da sam krilca okretala kada je jedna strana poprimila boju.



Dip sam napravila tako što sam pomešala sve sastojke koji idu u dip.




Na tanjir za serviranje stavila sam krilca i poslužila sa dipom sa strane.


16 comments:

nanemaydonoz.blogspot.com.gül said...

nar gibi kızarmışlar eline sağlık,

fani said...

bravo, super!

bojana said...

pre neki dan sam kupila krilca i mislila shta da uradim s njima. ovo je super ideja.

What's for dessert? said...

Jednostavno odlično!

Gaga said...

I gde sad da pogledam recept kad još nisam ni doručkovala?! Mmmmmmmmm :)

Κάθαρσις said...

Ako ću ikada raditi nešto s krilcima, sigurno će biti ovo jer divno izgleda.

amaterka said...

Mmmm još nisam ručala, a ovo tako mami ;)

Tamara said...

fenomenalan dip i fenomenalna krilca! Ovakve stvari se jedu i uživaju prstićima :)

Zora said...

Obožavam krilca, a spremljena na ovaj način sigurno su ukusna, jer izgledaju famozno...

leeloo said...

prekrasno izgleda i sve mi žao što ne jedem krilca ;) ja bih si mogla ispeći bijelo meso narezano na štapiće pa umakati :))

Zoka said...

Divna marinada i umak. Ja ću samo zameniti krilca batačićima.

Petra Kranjica said...

Mljac... Jedva čekam sezonu roštiljanja definitivno isprobavam.

Snježa said...

Fenomenalno! Ne znam što je bolje!

Branka - byB said...

Krilca divno izgledaju, a meni se posebno sviđa marinada, odlično !

Maja said...

Da znaš da me uvik navedeš na grijeh kad vidim ovakve kombinacije u tebe! Ovaj dip mi je jednom riječju: fantastičan!!

Vesna Nesic said...

Pripremamo krilca na vrlo sličan način i uvek ih pripremim uveče a sutra pečem. Neuporedivo je sa kratkim mariniranjem. Ovaj fantastični dip ću prvom prilikom probati!

Post a Comment