Smuđ sa umakom od majoneza


Ovaj post je napisan još u martu mesecu tako da vas ne čudi kad krenem da pominjem vetar, led... i ostale "zimske radosti"...



Ovde je važila ona "preko trnja do zvezda". I jeste da smo se zezali kako ćemo imati romaničnu večeru kada se vratimo sa pecanja ali daleko od toga da smo verovali u to. Čak šta više prvo smo naišli na zaleđenu vodu, onda je vetar šibao kao lud, pa su se kola zaglavila u blatu (a i kišica je krenula) a dragi i ja ko mali prasići više od pola sata pokušavali da ih izvučemo (dok su deca unutra slušala muziku, jela sendviče, smejala nam se i ludo zabavljala)... I na kraju kada je rekao da ide da zabaci mislila sam da se šali... a tek kada smo se spustili do reke i dok sam skidala blato sa patika kada je rekao "Dođi ovako i hvataj je imam ribu..." mislila sam da me definitivno zeza... Ali ne, ipak nije... I jeste da nije prevelika riba ali s obzirom na obzir bila sam presretna i deca su imala predivnu večeru a ja čas o čišćenju ribe jer sledeći put sve radim sama...
I smuđ mi je zaista predivna riba u svakom pogledu: ne smrdi na ribu, nema ukus mulja ili čega već, nema puno kostiju... ma savršeno...
Deca su samo mljackala i bila oduševljena celim dnevnim doživljajem a i večerom naravno...



Bavarska peciva

Za nas ovo su peciva idealna za sendvič kad idemo u prirodu, jako su fina, specifično ukusna: unutra prefino mekana (ako ih ne prekuvate) a spolja fino hrskava (dok su još topla)...  Doduše mi na neko vreme možemo da zaboravimo na prirodu (ambrozija uzima svoj danak) ali vi ako možete "skoknite" do nje malo i za nas...


Salata od peršun lista i još po nešto...


Kao mala zgražavala sam se kada bi mama iskickala peršun list, prelila sirćetom i jela... Vremena se menjaju i jeste da sirće i dalje ne podnosim ali salata od peršuna je super ukusna a uz to i JAKO zdrava :)
Mere nisu baš precizne, pre se koristite instiktom ali ajde neke okvirne ipak da dam...


Sušeni i sporo pečeni paradajz

SUŠENI PARADAJZ


Vreme kada paradajza ima u izobilju i kada više ne znate šta sa njim iz bašte možete lepo i pomalo neobično iskoristiti... Napraviti sušeni paradaz... Ako imate mogućnost da ga sušite prirodno na sunco bilo bi savršeno ali ako ne i u rerni se može jako fino osušiti samo je potrebno vreme a ono zavisi kako od rerne tako i od veličine paradajza i možda je iz tog razloga zgodnije sušiti mini paradajz jer mu treba 2-3 sata dok "velikom" treba od 8-12 sati.


Špagete sa belim lukom i maslinovim uljem



Često je manje-više kako u životu tako i u jelu... Ovo je tipičan primer toga... Često kada krenem da pravim sos  za špagete krenem sa "propržim beli luk na maslinovom ulju" ali ovog puta tu i završim i... rezultat je vrhunsko jelo spremljeno za dužinu vremena kuvanja paste! 



Repete br. 5 je na kioscima...

Evo me...tu sam... ako je neko uopšte i primetio da me nema ;)
Do vaših blogova nisam svaćala više od mesec dana tako da sam prilično ispala iz tokova i ne znam šta se dešava ali ovih dana ću vas obići da vidim kako ste i šta ste fino spremale (spremali)...



Novi broj časopisa REPETE je na kioscima a ja malo kasnim sa objavom onoga što ima od mene... ipak... evo recepata...