Čokoladne kocke sa crnim pasuljem

Vreme mi je suviše brzo prošlo ovog meseca, neplanirana sr**** na sve strane i evo hvatam poslednji voz za  "ajme...." Ovo je moja druga ulaznica koju šaljem Aleksandri sa blogom Sweet Food u ovomesečnom krug igrice Ajme' koliko nas je (koju je pokrenula monsoon) na temu med...
Što se tiče recepta možda deluje nespojivo crni pasulj i kolač ali ako ne znate da ga ima unutra nećete ni provaliti... Ovo je znači jedan bez glutenski kolač :)


Rolnice od piletine sa salatom od rukole i nara

Ovaj recept napravila sam još pre par meseci, ceo post napisala i sve sredila a onda sam ga poslala na ordinacija.hr u sklopu njihove nagradne igre (pa na njega i zaboravila) i kasnije je bio objavljen i u prvom broju časopisa Repete. I nisam ga imala nameru još objavljivati na blogu ali pošto je ovaj recept ušao u prvih 12 na sajtu ordinacija.hr (jako mi je drago zbog toga) i pošto je danas osvanuo na njihovom sajtu, možete videti ovde kako to izgleda, glupo bi bilo da se ne pojavi i ovde kod mene :) i zato vam ga sada dajem onako kako sam ga u prvi mah i napisala...
I samo pre nego što "počnem" da vas podsetim da giveaway i dalje traje i da svoj komentar možete ostaviti ovde i učestvovati... 


Opet sam imala nara i napravila sirup od njega... ovog puta nisam dodavala limun (jer je prošli put bio kiseliji) i nisam ga onako dugo kuvala, reper mi je bio dok se količina soka nije prepolovila i malo više od toga... Naime imala sam 300 ml soka (od 2 nara) i dobila sam oko 130 ml sirupa... tečniji je ali je i lakši za mešanje sa drugim stvarčicama... I iznova me oduševio...



A kada krenete da čitate recept ne čudite se što meso par sati držim u slanoj vodi... negde sam čula da na taj način meso upije dosta vode pa kasnije posle pečenja bude sočnije i... u ovom slučaju bilo je baš tako: fino i sočno...


Giveaway...

Pošto sam nedavno od strane Jast Cake Girl postala sretni dobitnik, i pošto sam pre neki dan primetila da Ja u kuhinji... ima 500 osoba koje su rekle da im se ta strana sviđa (sad već nešto više) rešila sam da i ja pokušam da barem malo uveselim nekoga od vas...
modlice za čokoladu
Prvi poklon su modlice za čokoladu (ja sam ih koristila ovde, ovde...) a drugi kalup za praline (koji sam koristila ovde, ovde...)

kalup za praline
Učešće u darivanju imaju svi, ma gde na planeti se nalazili, i biće mi jako drago posebno da se oglase i one osobe koje često do mene svrate ali ne ostave svoj trag pa ja to i ne znam... Znači, molim vas, javite se i recite svoje mišljenje, ili ne morate reći ništa :) samo se javite a ja ću kasnije nasumično izabrati dve osobe i u jednom postu objaviti rezultate i zamoliti dobitnike za adresu...
Da, umalo da zaboravim... Kraj igre je tačno za nedelju dana od objave ovog posta (po mom vremenu) a to je 28.2.2011. u 7:14
Puno sreće svima!

"Srcaste" rolnice i poklon

Ideju za izgled ovog peciva pokupila sam kod zocakro u srcolikim cimet rolnicama (koje sam isto pravila) ali testo i sve ostalo ovde je nešto sasvim drugo. I nije neophodno da budu u ovom obliku... Mogu se motati samo na jednu stranu i onda seći i stavljati u kalup za muffins (kao ovde ili ovde ili ovde) ili već kako vam drago...


Slatka heljda u dve varijante i REPETE 2

Ovog puta dva jako jednostavna recepta koji su skloni dodavanju i oduzimanju... Osnova je heljda (kuvana u vodi ili mleku), cimet i med a koštunjave plodove i suvo voće dodajete po slobodnom izboru... a možete dodati i neku svežu voćkicu bez problema...
Sve u svemu za 15-ak minuta imate jako fin, ukusan i zdrav doručak, slatkiš, užinu, večeru ili šta već...


Ali pre nego što krenem na recept samo da vam kažem da ovih dana izlazi drugi broj časopisa REPETE :), naslovnica je od drage Jasenke a koga još sve ima "unutra" možete videti ovde, facebook strana časopisa je ovde a web strana ovde... I znači ako vas časopis interesuje gvirnite malo u obližnji kiosk i obezbedite sebi svoj primerak... ja moj opet moram čekati da stigne poštom jer ga ovde nema :(...


A sad da se vratim receptima :). I samo da napomenem još nešto što sam tek skoro ukapirala o heljdi. Naime ja sam do sada uvek kupovala pečeno zrno heljde (ono tamnije) i mislila sam da je to jedino... I uvek sam dobijala fino rastresitu heljdu. A onda pre neki dan kupim heljdu i kada sam otvorila kesu vidim da je svetlija i prilikom kuvanja postala je onako lepljiva, kremasta... Imala sam znak pitanja iznad glave a onda ukapirala da je to samo oljušteno zrno heljde... Znači ako želite da vam heljda bude rastresita koritite pečeno zrno (levo na slici ispod) a ako vam treba kremasta onda nepečeno (desno na slici ispod).
I da, pečeno zrno heljde ima konkretniji ukus tako da za "uponavanje" možete krenuti sa nepečenim ;)


SLATKA HELJDA U POSNOJ VARIJANTI