Povrće sa timijanom



Sasvim jednostavno, brzo a tako fiiinooo...





Potrebno je:
(za 2 osobe)

5 mesnatih paprika boja po želji
250 g mini paradajza
1 zelena, ljuta paprika
2 kašike ljuto-slatkog sosa (ili 1 kašika koncentrata paradajza)
2 čena belog luka
maslinovo ulje
morska so
1 kašika seckanog svežeg peršuna
par grančica svežeg timijana tj. majčine dušice
2-4 jaja
domaći,crni, hleb



Način pripreme:
Papriku sam iseckala na štapiće, ljutu na kolutiće, pa sam je na jačoj vatri (s vremena na vreme mešajući) pržila 10-ak minuta na maslinovom ulju. Posolila, dodala ljuto-slatki sos (ili kašiku koncentrata paradajza+kašiku dve vode), sve dobro promešala,sklonila s vatre i dodala mini paradajz seckan na pola, malo peršun lista i majčine dušice.




Sve sam onda presula u dve vatrostalne posude (kao individualne porcije) i stavila u predhodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 5 minuta. Posle tog vremena od gore sam izlupala po jedno-dva jajeta svakome, malo posolila i vratila u rernu na nekih 6-7 minuta tj. dok jaje nije bilo gotovo (ja volim da unutra bude još uvek tečno).



Izvadila sam iz rerne, sačekala malo da se prohladi, posula sa još malo timijana i servirala uz domaći, crni hleb.



Napomena: Ljuto-slatki sos koji pominjem mi je ostao od nekog drugog recepta (a ovde se super uklopio) ali o njemu ću pisati naknadno pa onda sve to linkovima povezati ali sasvim fino umesto njega prolazi i ovo što sam navela kao zamenu.



Recept šaljem Lakoj kuharici, u okviru igrice ajme' koliko nas je, čija je tema ovog meseca timijan tj. majčina dušica.


22 comments:

Sweet Corner said...

ovo zvuci i zgleda prefini, obozavam timijan i stvarno ga svugdje utrpam gdje stignem! odlicno!

Sweet Corner said...

pobjegla slovca:) Izgleda prefino:)

Dzoli said...

Divno jelo..pa ono jaje kojese razliva po njemu i zagreva timijan.Odlicno;)

Irena said...

Baš mi se sviđa! Kombinacija po mom ukusu,paprika,paradajz i jaje...

What's for dessert? said...

Kompletan obrok u jednoj posudi. Timijan fino oplemenjuje povrće.

Zondra Art said...

Famozno izgleda, hvala na odličnom prijedlogu za fini ručak!

Lijep pozdrav:)

Maja said...

Timijan ovom povrću daje potrebnu "težinu" i nekako ga izdiže na nivo samostalnog obroka. S obzirom da nisam baš ljubitelj mesa ovo je baš idealan ručak za mene.

J e l e n a said...

Majčinu dušicu sam jednom koristila i to onu suvu tako da i nemam pojma kakvog je ukusa. Sada ima tih svežih začina pa moram isprobati. Sezona paprika još traje i dobro je da si saa izdala recept. Beležim. Kod vas je sve tako zdravo i puno vitamina!

Just Cake Girl said...

divno je a ako jednostavno :)

Tamara said...

I sasvim izvrsno!

Rea said...

Lagano, fino i jednostavno, a sigurno i ukusno. Za majčinu dušicu nemam pojma kakv ima izgled-okus-miris.. ništa!

Nada said...

Odlično, fino zapečeno, brzo, zdravo...

Tamara said...

odlična ideja, ovo jaje koje se raspuklo tako mami!!

Miki said...

Jednostavno, a tako fino... I sigurno super mirise! :)

Ana said...

E ovo bi bio moj idealan obrok. Sa sve jajetom, jos tecnim, da moze hleb da se umace:)

Buket said...

i love it!!!

Monika said...

Fino i pikenatno, baš po mom ukusu!

Κάθαρσις said...

Jako, jako dobro, draga moja. No, zaboravila si mi ovo, sa fotkicom, poslati na mail. Stoga, šalji, samo šalji. Hvala.

kranjica said...

Krasno izgleda. Savršeno za kraj sezone domaće paprike.

Ebba said...

ma ponavljam po stoti put :)), ali tvoje recepte sa povrćem obožavam i uvijek me inspiriraju, ovo ti prekrasno izgleda, raskošna večera, može i ručak! :)

Knjiski Moljac said...

Evo nama još jednog divnog i zdravog ručka od povrća. Beležim recept!
Hvala!

Branka - byB said...

Ovo je definitivno moja hrana, obožavam ! Često radim povrće na sličan način, ali do sada nisam dodavala i jaja kao što si i ti napravila i hvala ti na ideji, preuzimam :). Divno mi sve skupa izgleda u tvojoj izvedbi.

Post a Comment