Špagete sa povrćem



Znam da baš i nisam našla pravo jelo da vas počastim za svoj 39.-ti rođendan ali, iskreno, nikad nisam volela taj dan, uvek sam želela da nestanem i da me nigde nema :) a i sa Majom i Nevenom sam se već dogovorila da ovaj post objavimo sve tri zajedno na isti, današnji, dan. O čemu se u stvari radi? Na facebook strani časopisa REPETE jedan čitalac je ostavio recept za ovu pastu a onda smo nas tri tj. četiri, svaka na svoj način pripremile to jelo i dale svoje utiske u aktuelnom broju REPETE. 
Onako kako sam ga ja napravila možete videti ovde, Majina verzija je kod nje, Nevenina kod nje a Ivanina u časopisu ;)



Potrebno je:
(za 2 osobe)

250 g špageta
1 manja glavica brokolija
2 srednje šargarepe
2 male (bebi) tikvice (ili jedna velika)
200 g mini paradajza
par grančica svežeg bosiljka
1 čen belog luka
grubo mleveni biber
morska so
maslinovo ulje


Način pripreme:
U puno ključale (slane) vode kuvala sam male "cvetiće" brokolija 2 minuta a onda ih izvadila na tanjir i u istoj vodi kuvala pastu prema uputstvu sa pakovanja.


Na malo maslinovog ulja propržila sam šargarepu i tikvice sečene na rezance... Kada su omekšali (posle 5 minuta) dodala sam sitno seckan beli luk, mini paradajz (sečen na pola) i brokoli pa sve zajedno dinstala još minut vremena a onda dodala i kuvanu pastu, sve dobro promešala, posolila i servirala.


Na tanji za serviranje stavila sam pastu, posula krupno mlevenim biberom, iseckanim bosiljkom i sve prelila sa još malo maslinovog ulja.


Šta sam promenila: Nisam imala karfio pa ga nisam ni stavila a sir nisam stavila jer sam želela posno jelo pa sam umesto njega stavila sveže seckan list bosiljka. Jelo nam se jako dopalo, lagano, osvežavajuće i gotovo za vreme kuvanja paste... 
I što je moj sinkić rekao: "Nisam očekivao da će biti ovako ukusno a i lepo" ;)



Ovaj recept objavljen je u četvrtom broju časopisa REPETE...

21 comments:

mignonne said...

Kao prvo, srecan rockas i sve najlepse ti zelim za tvoj dan!;))) Ova pasta izgleda tako sveze i raznobojno, pravo leto u tanjiru i mislim da ste na najbolji nacin predstvaile receptic, bravo za ideju!;)))

Mala kuharica Sandra said...

Draga, srecan ti rodjendan! Saljem ti najlepse zelje! Pasta prelepo izgleda, a sudeci po sastavu, sigurno je sincic u pravu! Uzivaj! Pozdrav. <3

Dajana said...

Sve najbolje ti želim za rođendan.
Ova pasta jako fino izgleda, pravi ljetni obrok.

Nevena Buljan said...

Sretan ti rođendan i sve najbolje!! :))) Jako mi se sviđa tvoja verzija ovog recepta, sviđa mi se dodatak bosiljka, i što se mene tiče cvjetača niti nije potrebna.. :)) Lijepe fotografije! :)

Maja Babić said...

Srecan ti rodjendan!
Svidja mi se i tvoja verzija, a ja sam, kao tvoj sin, konstatovala da je jelo super, iako, moram priznati, nisam gajila prevelike nade :) A kad sam procitala recept, pomislila sam kako je skroz u tvom stilu, i nisam se prevarila :)

Lepe slike.

Pozdrav!

Mimi said...

Draga Olivera - SRECAN RODJENDAN!!! Želim ti brdo samo lepih trenutaka!!!

Ova pasta jako fino i lepo izgleda! Boje su sjajne!!! :)

Veliki pozdrav! :)

Anonymous said...

neka dani u tvom
životu što lepše i što
sretnije troše, neka te
pogodi sve što je lepo i
neka te promaši sve što je loše…
SRETAN ROĐENDAN

Nale Coolinarija said...

Srećan rođendan, draga Olivera! Sve najlepše...
Pogledala sam Majinu verziju i već tada mi je bilo jasno koliko je fino ovo jelo. Baš prija u ove tople dane. Boje u tanjiru mame me:) Predivno je...
Inače, ja bosiljak leti koristim neograničeno tako da mi se dopada što si ga ubacila.

Pozdrav

Ana said...

Srecan rodjendan, Olivera!

Kao sto kaze Maja, ova klopa je bas u tvom stilu.

majloV said...

"Znam da baš i nisam našla pravo jelo da vas počastim za svoj 39.-ti rođendan.."

Epa draga Maslinka s ovom tvojom konstatacijom ljubitelji spageta se nikako ne bi slozili, ovo jelo kojim si nas pocastila ima caroban izgled, sarenilo boja kao predivna duga posle kise :)
U ukus i ocenu tvog sincica necemo ni sumnjati naprotiv :)

Srecan rodjendan uz ostvarenje svih zelja!
Ako bi poslusala Ruse oni svako slavlje mogu propustiti ali rodjendanu se neizmerno raduju :)

Uzivaj u danasnjem danu uz svoje najmilije!
Zivela!

What's for dessert? said...

Sretan rođendan!!

Već vidim kako ću isprobati recept uz domaću paštu.

Zorica Stajić said...

Srećan rođendan od ♥ ti želim!
Recept je predivan, slika i boje sve govore, prava zdrava hrana za ove tople dane...

Bite my cake said...

ovo mi se jako sviđa

Unknown said...

Sretan rođendan!
Svako dobro ti želim, puno lijepih trenutaka u društvu svojih najmilijih.
A jelo je pravo baš po mome guštu a fotke očaravajuće!

JA U KUHINJI... said...

Hvala vam svima, drage moje, na lepim željama :)

tanja said...

Sretan ti rodjendan draga Olivera! Sve Najljepse!!! :)
A pasta izgleda sjajno, po ovim temperaturama odlicno jelo! Slike- prekrasne! :)

Sweet Corner said...

Draga moja, jos jednom ti sve najbolje zelim, a ova tvoja kombinacija je odlicna i taman po tvom ukusu:)))

Da mi je nesto slatko said...

Voljela ti ili ne svoj rodjendan, nek ti je sretan s danom zakasnjenja! Fotografije su ti krasne!

Sanja said...

Wow koje sarenilo boja u tanjiru. ma obozavam ovakve stvarcice.
Srecan rodjendan i pod ovim postom :-)

Sanja Manasijevic said...

Bila sam sigurna da sam ostavila komentar, ali ocigledno nisam....

Fotografije mi se jako dopadaju, narucito izgled te pozadine. Cuci mi u sobi neki lep sivi papir a ja nikako da ga iskoristim, valjda ceka neko odredjeno jelo.....lol

A tek spagete! Obozavam te povrtne varijante!

Maja said...

Draga Olivera, prvo - sretan rođendan i sve najbolje :):)
I tvoja verzija mi se dopada, stvarno predivno izgleda!! Najbolje su ovakve jednostavne kombinacije ;)

Post a Comment