“Torta” od palačinki

Ako vam pretekne palačinki a imate i "višak" povrća u frižideru evo jedne ideje za lagani ručak, večeru ili šta već...




Potrebno je:


10-ak palačinki
1 veliki patlidžan
1 velika tikvica
50 g crnih maslina
100 g feta sira
1 kugla mozzarelle
100 g šunke
1 ljuta paprika




za začinjeno ulje:

50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
svež peršun list
suvi bosiljak


za preliv:

250 ml pavlake
3 jaja



Način pripreme:

Patlidžan sam isekla po dužini na tanje listove, posolila i ostavila pola sata da odstoji. Onda sam ga ocedila, obrisala i ispekla na teflonskom tiganju.
Tikvice sam isto tako isekla i ispekla.


Okruglu vatrostalnu posudu namazala sam maslinovim uljem, stavila palačinku pa red patlidžana, na njih ide začinjeno ulje, listići fete, kolutići ljute paprike, šunka, listovi mozzarelle, masline, onda opet palačinka pa tikvice pa malo preliva (pomešala sam pavlaku i jaja), pa opet palačinka patlidžan… i tako sve dok sam imala sastojaka. Od gore sam stavila 2-3 palačinke, a između je opet išao preliv i od gore za kraj sve sam lepo prelila.


Pekla sam na 230 °C 40-ak minuta tj. dok nije porumenelo.
Fino je kako vruće tako i hladno s tim da izgleda "urednije" kad je hladno :)

Ovaj recept je još jedna od mojih ulaznica za ovaj krug igrice ajme' koliko nas je, koju je pokrenula monsoon, a čija je ovomesečna domaćica DajanaD sa temom tikvice...

Recept je isprobala Nastasja :)

5 comments:

Ruza123 said...

Jako fino!!
Ja sam danas imala samo patlidzan i 2 komadica piletine,pa sam to izdinstala i motala u palacinke,kao sarmu i isto zalila i zapekla !!
Ti imas vise povrca sto je jos ukusnije !!!:)

Dajana said...

Fantastična torta.
Što ja volim fetu s tikvicama, svugdje ih trpam ovih dana.

Κάθαρσις said...

Dok su djeca bila mala, često sam pekla palačinke, i slane i slatke. Sada vrlo rijetko, nekako mi to nije neka poslastica, ali ova slana verzija je super ideja koju ću isprobati.

Snježa said...

U mene nikada ne pretekne palačinki:))) Svejedno i da se posebno pravi ovo je izvrsna ideja!

mignonne said...

Ideja za 5+, bas mi se svidjaju na ovaj nacin, nesto drugacije a verujem jako fino i ukusno.;)))

Post a Comment