Kukuruzna srca sa sirom

Za danas jedan jednostavan a jako ukusan i dekorativan receptić :)...




Potrebno je:

300 g mekog, belog, brašna
30 ml ulja
malo soli
20 g kvasca
kasicica secera
tople vode po potrebi

i još:

malo kukuruzne palente (krupnog brašna)
malo maslinovog ulja
malo belog luka u prahu
oko 100 g sira ementalera, gaude ili sl.



Način pripreme:

Klasično sam zamesila testo... Razmutila sam kvasac sa malo šećera u šoljici tople vode pa kad je nadošlo sipala ga u brašno gde sam dodala so i ulje... zamesila sam glatko testo...
Ostavila sam testo da naraste tj. stavila sam ga u frižider i kada sam posle podne predveče došla kući sledio je nastavak...




Na dasku sam stavila mešavinu grubog kukuruznog i običnog brašna a onda grudvicu testa... razvaljala kao na slici, presekla po dužini na pola, posula sitno rendanim sirom, urolala, malo razdužila svaki štapić, presekla na pola i pravila oblik srca... Gornji deo dobro spojila, donje delove umotala... prebacila u pleh...(i tako dok sam imala testa)...



Pekla sam ih oko 25 minuta na 200 stepeni s tim da sam ih posle 10 i posle 20 minuta premazala mešavinom maslinovog ulja i belog luka u prahu...



Izvolite poslužite se :)


Recept je isprobala Jelena i njene utiske možete videti ovde...


12 comments:

melrose said...

Ovo izgleda odlicno:) moram prestati da obecavam da cu probati recepte...jer cu imati 100 kg

Marija said...

Divna su srculenca! Deluju mi kao oni stapici sa belim lukom u pekari u Sremskoj ulici (stade mi mozak kako se zove), i nikad ih nema, jer su mnogo dobri i odmah se razgrabe. Uglavnom, ja to obozavam :)

mamajac said...

Super izgleda, super prezentovano!

SweetSensation said...

preslatka su! vjerujem i jako, jako fina...hmm, moglo bi ovo za valentinovo pasti :)

Marigold said...

prekrasna su..i video zapis je vrlo dobro došao..:D

Andrea said...

Opa i filmić si snimila, odlično! :) :)
Baš su lijepa srca i jako je zanimljiv nadjev.

studena said...

Originalno i sigurno ukusno :)

I svaka čast na trudu oko filma, vidim ja, uskoro ćemo dobiti i novu filmsku zvijezdu na kulinarskom nebu :))

Ana-Marija said...

bas su simpaticna!

Vera said...

Predobra ideja,mogu zamisliti super ukus!

Sweet Corner said...

video mi je bio odlican:)

Anonymous said...

srca su fantasticna, mekana, aromaticna...recept je u gram tacan...mozda bi ih sledeci put punila rokfordom ....hvala na ideji i receptu!

Tamara said...

Hvala ti na odličnom receptu, prikladnom za nadolazeće valentinovo!
http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/02/igre-s-tijestom-za-valentinovo.html
:)

Post a Comment